Találd meg öltönyöd stílusát!

Gondolj csak bele milyen gyorsan szoktunk véleményt alkotni valakiről, amikor ránézünk. A szakemberek azt mondják, van egy 30 másodperces hatás, ami alatt lejön bárkiről a stílusa egyénisége. Valószínű nincs ez másképpen az öltöny viselésekor sem. Az első benyomások között szerepel a személyes megjelenés, hajviselet, viselkedés és az öltözet, aztán szintén fontos a kommunikációs képesség és csak ezután fontos a végzettség. Mindebből azt a következtetést lehet levonni, hogy feltétlen gondold, át mit viselsz, milyen harmóniában van az öltözeted. Honlapunkon és személyes találkozáskor üzleteinkben néhány tanácsot kaphat ahhoz, hogy mire figyelj, és hogyan tudj magabiztosabban kinézni az öltöny viselésekor.

· Bőröd és hajszíned tónusának legmegfelelőbb árnyalatok
· A testalkatodhoz legjobban illő fazonok
· A személyiségedhez az egyéniségéhez legjobban illő fazonok
· Az alkalomhoz illő fazon és színárnyalat, amin szeretnéd viselni az öltönyt

Állás interjú

Az állásinterjún ahol többen is azonos képességekkel bírnak, valami alapján meghozhatják a döntéshozók a véleményüket és ez legtöbbször a megjelenés a kisugárzás. Nézz utána a munkahelyen milyen öltözködési elvárások vannak és öltözz, máris úgy mintha ott dolgoznál. Ügyelj a haj és az arc ápoltságára! Körmeid legyenek tiszták és az interjún használj leheletfrissítőt. Ne viselj erős kiegészítőket napszemüveg hajban, ne vegyél fel kopott sarkú cipőt, emblémával ellátott színes zoknit, ha a nadrágon van övbújtató, akkor mindig használj övet! A jegyzet papírjai ne hátizsákban legyenek, használjon mappát és egy rendes tollat! Ne legyél túl élénk az öltöny és az ing színe és a munkahely stílusa adja meg, hogy konzervatívabb vagy sportosabb fazonú öltönyt viselj.

Üzleti találkozó

Akár céges akár cégen kívüli találkozóra mész, fordíts gondot a megjelenésére. Nem szégyen utána járni az öltözködési szokásnak, amit a vezetők vagy munkatársak fognak viselni. A megfelelő színekre itt is érdemes ügyelni. A sötét öltöny és világos ing egy kontrasztos nyakkendővel elegáns és magabiztos viseletet tükröz. Ha a vezető leveszi a zakót te is leveheted és könnyíthetsz öltözködésén. Figyelj, arra soha ne viselj öltönyhöz rövid ujjú inget! Manapság egyre divatosabb a lezserebb hivatali viselet egy megfelelő színű sportzakó vagy egy nyakkendő nélküli megjelenés. Ügyelj rá ez a találkozókon előre rögzített legyen, járj utána.

Esküvő és díszvacsora

Az esküvő hangulatát nem csak az ifjú pár kiemelkedő harmóniája határozza meg, hanem a násznép öltözetének a megjelenése az ifjú pár előtt is. Látunk néha olyan lakodalmakat ahol néhányan sportos nadrágokban és ingekben jelennek meg ez nem odaillő viselet. Az évszakhoz megfelelően a színek változhatnak, de az öltöny elmaradhatatlan kell, legyen. A megfelelő ünnepi pillanatban a zakó viselet szinte kötelező. A zakó kigombolásával lazíthatunk a hivatali részeken túl és a hangulat fokozásával természetesen a nyakkendő és a zakó is levethető, lazíthatunk öltözetünkön. Viselhetünk élénk vidám színeket az ing és a nyakkendő kiválasztásakor.

A díszvacsora és a bál

Vannak alkalmak, amikor szmokingban vagy ünnepi hangulatban kell megjelenni. Általában a rendezvényre készülődvén a szervezők jelzik az öltözet meghatározását. A szmoking legtöbbször sötét, de manapság a fehér szmokingot is egyre többen viselik. Fehér alkalmi inget viseljünk és csokornyakkendőt kössünk hozzá. Ha előkelő rendezvényen leszünk fekete csokornyakkendőt, ha kevésbé előkelő a rendezvény színes selyem estélyi csokornyakkendőt is viselhet. Cipőben a fényes lakbőr cipők illenek a szmokinghoz bár a fűzős kifényezett félcipőt is rendszeresen használják a férfiak. Ha nem kötelező a szmoking mindenképpen a sötét árnyalatú öltönyödben jelenj meg. Nyakkendőben a konzervatívabb színeket az egyszínű vagy csíkos nyakkendőket ajánlott választanod.